Baigėsi 2018 metų „Purnavu Muiža“ taurė

2018-06-13 | Purnavu Muiža

Jau 11-tą kartą šiemet surengta „Purnavu Muiža taurė 2018“ ir 4-tasis Baltijos čempionatas „SK-35“ sėkmingai baigėsi pozityviu varžyboms būdingu įtampos poskoniu ir fantastiškais rezultatais. Didžiuojamės, kad šis renginys tapo didžiausiomis metų šaudymo varžybomis Latvijoje, kurių metu galima išbandyti jėgas 3 pagrindinėse šaudymo rungtyse: medžioklinio šaudymo arba Europos žvėrių (100 m), sportingo + A-Trapo ir bėgančio šerno (35 m), taip pat daugelyje kitų papildomų rungčių.

Puikios oro sąlygos ir kai kurie varžybų organizacinių klausimų patobulinimai teigiamai nuteikė Latvijos ir Lietuvos medžiotojus bei šaulius. Šiais metais neatvyko dalyviai iš Estijos, nes, tikėtina, dalis sportininkų buvo išvykę į tuo pat metu vykusį Europos sportingo čempionatą Italijoje.

Reikšminga yra tai, kad ir šiais metais varžybos nepraėjo be kai kurių ypač azartiškų momentų!

Pirmiausia sveikiname ir pagerbiame bendro įvertinimo lyderį bei „Purnavu Muiža“ taurės laimėtoją Jurį Lazdinį! Taip pat jis parodė puikius rezultatus ir buvo nepralenkiamas diskų šaudymo rungtyse.

Kompleksinio vertinimo metu vienodą taškų skaičių surinko 2-osios ir 3-iosios vietos laimėtojai, o pagal varžybų nuostatas išskirtinis kriterijus yra „SK-35“ rungtyje pasiektas rezultatas. Todėl bendro vertinimo metu 2-ąją vietą užėmė Janis Zandbergas, o 3-iąją vietą – Andis Apsė.

Diskų šaudymo rungtyse (sportingas ir A-trapas) geriausi šauliai buvo pripažinti ne tik puikiais šios srities meistrais, bet ir pasiekė vienodai aukštų rezultatų, todėl siekdama nustatyti lyderį publika galėjo stebėti prilygstančią šou nervus kaitinančią peršaudymo rungtį. Juris Lazdinis ir Erikas Bergas pagrindinėse rungtyse surinko 48 taškus, po peršaudymo užėmė atitinkamai 1-ą ir 2-ą vietą tarp 89 dalyvių. Tuo tarpu Martinas Gangis ir Dairis Neilandas po kiekvienoje pagrindinėje rungtyje surinktų 46 taškų susirungė dar kartą ir vėl pasiekė tokį patį rezultatą – surinko 19 taškų. Todėl buvo surengta papildoma dvikova iki pirmos klaidos padarymo, taigi 3-iosios vietos laimėtoju tapo Martinas Gangis.

Bėgančio šerno (35 m) rungtyje dalyvavo 112 dalyvių, buvo pasiekti labai aukšti rezultatai ir pastebėtas neįtikėtinas dalykas, kai 5 kartus buvo iššautas maksimumas, t. y. 100 iš 100 taškų. Laimingųjų šimtukų savininkai: Vilnis Veitneris, Marekas Bašenas ir Martinas Turkuopulis. Martinas netgi pabandė 100-ukus iššauti net 2 serijas iš eilės – pusfinalyje ir finale. Sveikiname šios rungties laimėtojus: 1-osios vietos ir Baltijos taurės „SK-35“ laimėtoją Vilnį Veitnerį, 2-osios vietos laimėtoją Martiną Turkuopulį, 3-iosios vietos laimėtoją Aivarą Delverį.

„SK-35“ jaunimo arba moterų rungtyje įveikus konkurenciją siekiant užkopti ant garbės pakylos šį kartą sveikiname 3 puikias šaules: 1-oji vieta atiteko Laumai Zylei, 2-oji vieta – Marinai Riabkovai, 3‑ioji vieta - Agnesei Karkliniai. Visos moterys atstovauja Markuličių šaudymo sporto klubą, todėl, mieli markuliečiai, turite kuo didžiuotis!

Vertinant „SK-35“ komandas, įtemptoje kovoje nugalėjo „Bebra Kungs Talsi-1“, 2-oje vietoje liko „Mārklulīči – Zala Arms 1“,  3-ioje vietoje – „Mārkulīči-Zala Arms 3“ komandos.

Medžioklinio šaudymo (Europos žvėrys, 100 m) rungtyje iš 82 dalyvių geriausiai šiais metais sekėsi: 197 taškus iš 200 surinko ir 1-ąją vietą užėmė Martinas Turkuopulis, 194 taškus ir 2‑oji vieta atiteko svečiui iš Lietuvos Stasiui Jurkui, o 193 taškus surinko ir 3-iąją vietą medžioklinio šaudymo rungtyje pelnė Arnis Ruomanas.

Tariame didelį AČIŪ visiems varžybų dalyviams, palaikiusiems ir sureagavusiems į kvietimą dalyvauti, taip pat Markuličių šaudyklos šeimininkams už suteiktą vietą varžyboms ir galimybę mūsų šaudymo varžybas surengti būtent šioje vietoje! Dėkojame visiems, kurie įsitraukė ir prisidėjo organizuojant varžybas bei įrengiant šaudymo stendus, taip pat dėkojame teisėjų komandai už ištvermingumą ir akylumą per visą dieną!

Padėka ir prizų fondo rėmėjams – mūsų partneriams: „Swarovski Optik Hunting“, „Benelli Armi“, „ZEISS Hunting“, „Blaser“, „Mauser“, „A-TEC As“, „Optisan Optics“, „Diana Air Rifles“, „Aimpoint AB“, „Work Sharp“, „Outdoor Edge Knives & Tools“, „RC Cartridges, Italy“, „Norma Precision“, „Harkila“, „Abas Smokehouse“, „Moller Auto Krasta - Volkswagen centrs“, „SDK LTD“.

Tikimės, kad nugalėtojų džiaugsmas ir kitų varžybų dalyvių pasitenkinimas rezultatais arba apsisprendimas daugiau treniruotis siekiant sėkmės ir kitais metais, laikui bėgant leis pagausinti šių varžybų dalyvių skaičių. Todėl maloniai kviečiame atvykti ir iškovoti „Purnavu Muiža“ taurę ir kitose – 2019 m. birželio 12 d. varžybose.

Su varžybų rezultatais galite susipažinti čia:

Kompleksinis vertinimas

SK-35 individualus vertinimas

SK-35 komandų vertinimas

Sportingas

Medžioklinis šaudymas

Papildomos varžybos

Norėdami patekti į vidinę galeriją, spauskite ant nuotraukos.

Iki susitikimo kitais metais!

Search engine powered by ElasticSuite